Nanna Riis Andersen
26. maj - 1. juli 2018
Fillings


cover nannariisandersen2

 

NANNA RIIS ANDERSEN: "FILLINGS"
26. maj - 1. juli 2018
 
Møstings Hus
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg
Tir. - søn.: 11 - 16 (man. lukket)
Fri entré
 
Fernisering: Fredag d. 25. maj 2018 kl. 17-19 i Møstings Hus.
Udstillingen blev åbnet med tale ved udstillingsinspektør Kristine Frahm og en improviseret vokalperformance ved det prisbelønnede vokalensemble, IKI.
 
Med udgangspunkt i kroppens hulrum, passager og kanaler har kunstner Nanna Riis Andersen skabt de tegninger og skulpturer, der i denne periode udfyldte Møstings Hus’ udstillingslokaler. Kunstneren undersøger de kropslige hulrum som form og funktionel tomhed – som pladsholder og livgivende passager for væske, blod, luft og føde.
 
Nanna Riis Andersens tegninger såvel som skulpturer mimer en form for organisk masse, der vækker associationer til muskelfibre, blodårer og organisk væv. Skulpturerne af materialer som aluminium, keramik, gips, metal og silikone har ansigtets hulrum som referenceramme: bihuler, pandehuler, mundhuler er trukket ud af helheden og bearbejdet, så de danner en form for abstrakte indre portræt. Der er en vedvarende spænding og vekselvirkning i Nanna Riis Andersens kunst mellem modsætningsparret tæthed og tomhed.
 
Vi mødes konstant af krav og ideer om, hvordan kroppen skal behandles, optimeres og se ud. Vores kroppe befinder sig i et grænsefelt mellem det kosmetiske og funktionelle, og det er dette grænsefelt, som Riis Andersen undersøger og udfordrer gennem hendes kunstneriske praksis. Det er blandt andet synligt i flere af udstillingens skulpturer, der tager udgangspunkt i kroppens møde med en verden af objekter og inddrager kirurgiske instrumenter, proteser og andre hjælpemidler, som er formgivet efter menneskekroppen. Hvis man splitter kroppen ad og fritlægger delene, vil man så kunne se dem som rene enheder uden at have forudindtagede ideer om, hvad der er og bør være? Diskussionen om hvorvidt kroppen er noget vi er eller noget vi har er fortsat aktuel.
 
Udstillingen ”Fillings” er en forførende undersøgelse af vores indre, kropslige landskab. I undersøgelsen af forholdet mellem det fysiske og abstrakte stiller Nanna Riis Andersen sig spørgende over for herskende ideer om det kropslige og skaber værker, der taler til en kropslig bevidsthed fremfor intellektet.
 
Udstillingen er støttet af Statens Værksteder for Kunst, Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond.
 
OM KUNSTNEREN
Nanna Riis Andersen (f. 1985) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2007-2012 og på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2010-2011. Af tidligere udstillinger kan nævnes: ”Mouth”, Den Nordiske Ambassade, København (2017), JCE Biennale, Amadeo de Souza-Cardoso Municipal Museum, Amarante (2017), JCE Biennale, Museo de l’Empordà, Figueres (2017), JCE Biennale, Vrå (2016) JCE – Biennale d’art contemporain, Le Beffroi, Montrouge (2015) og ZIMMER FREI, Koldinghus (2014). Hun modtog i 2012 Det Jyske Kunstakademis Hæderslegat.

 
ARRANGEMENTER I UDSTILLINGSPERIODEN
  • Søndag den 27. maj kl. 11-13
    Art Walk i forbindelse med Art Week Cph med besøg i Møstings Hus, Cisternerne og Frederiksberg Have. 

  • Lørdag den 16. juni kl. 10-14
    Workshop for børn/familier (8-11 år) ved kunstner Nanna Riis Andersen.
    Denne var der helt unikt mulighed for at arbejde sammen med den udstillingsaktuelle kunstner om at skabe egne små skulpturer. Gratis.
 
KONTAKT
For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst udstillingsinspektør Kristine Frahm på telefon: 6913 8090 eller mail:

PRESSEMEDDELELSE

Milena Bonifacini og Bodil Nielsen ”I HUS”

6. januar – 11. februar 2018

Møstings Hus

Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg

Tirs.-søn.: 11 - 16 (man. lukket)

Fri entré

Fernisering fredag d. 5. januar 2018 kl. 17-19. Udstillingen åbnes af Borgmester Jørgen Glenthøj.

Det er et tilsyneladende hjemligt miljø, der møder én, når man træder ind Milena Bonifacinis og Bodil Nielsens aktuelle udstilling I HUS. Ved at anvende møbler og tekstiler samt andre genkendelige dagligdagsgenstande har Bonifacini og Nielsen skabt en installation i Møstings Hus’ lavloftede rum, der vækker genkendelighed. Men samtidig tilføjer de mere eller mindre definerbare værkformer af skulpturelle objekter og tekstiler en følelse af kunstneriske halvfabrikata.

I værkernes særlige stoflighed og detaljer kan besøgende studere og aflæse genkendelige elementer, der dog i kraft af værkernes udformning og materialitet får en nærmest abstrakt karakter. Der opstår i denne paradoksale relation en betydningsmæssig flydende zone, og som besøgende kan man fyldes med en undren over kollisionen mellem hverdagsgenstandene, de kuriøse kunstobjekter, farverne og ikke mindst skalaforholdene. Udstillingen peger med sin titel og sine referencer på den hjemlige sfæres teatralske og æstetiske potentialer, og giver den besøgende et nyt blik på genkendelighedens iscenesættelse.

Begge kunstnere har i en årrække arbejdet med at lade maleriet træde ud af egne rammer for i stedet at udstrække sig i rummet. I Bonifacinis tilfælde ved at lade organiske former materialisere sig uden for maleriets rum i form af papmachéfigurer og malede objekter. Nielsen har inden for de seneste år arbejdet med at lade former og farver udfolde sig i rummet som blomsterbede eller bemalede gulvtæpper.

Bonifacini og Nielsen præsenterer sammen et elastisk værkbegreb, hvor det ophøjede, det kropslige og det stoflige støder sammen og skaber en legende og eventyrlig scene, hvor det hjemmevante forrykkes og antager uventede former.

OM KUNSTNERNE

Milena Bonifacini (f. 1963, Peru) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1982-89 og cand.phil fra Skolen for Teori og Formidling 1991. Af tidligere udstillinger kan nævnes soloudstillingen ”Fatto a Mano”, Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel 2016 (præmieret af Statens Kunstfond), ”Milena Bonifacini” på Johannes Larsen Museet 2010, ”Formløshedens form” på Randers Kunstmuseum 2008 og ”stjerne sok blis” på Overgaden – Institut for Samtidskunst 2003 (præmieret af Statens Kunstfond). Bonifacini bor og arbejde i Nyborg.

Bodil Nielsen (f. 1957, DK) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1986-93 og Jan van Eyck Akademie, Maastricht, Holland. 1991. Af tidligere udstillinger kan nævnes ”Virkeligheden (indeni)” på Vestjyllands Kunstpavillon 2015, ”Minimal Baroque” på Rønnesbækholm 2014 (gruppeudstilling) og ”Til vægs” på Charlottenborg 2009 (gruppeudstilling). Bodil Nielsen modtog i 2013 Eckersberg Medaillen for sine mangeårige eksperimenterende undersøgelser af farvens form, udstrækning og lys i en malerisk kontekst. Nielsen bor og arbejder i København.

KONTAKT

For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst museumsinspektør Sille Brethvad på telefon: 3073 8030 eller mail: