Arrangementer

I Møstings Hus' stemningsfyldte stuer afholdes året rundt en bred vifte af foredrag, forfattersamtaler, oplæsninger og koncerter.

Vi ses under lysekronen.

I Møstings Hus' stemningsfyldte stuer afholdes året rundt en bred vifte af foredrag, forfattersamtaler, oplæsninger og koncerter.

Vi ses under lysekronen.

I Møstings Hus' stemningsfyldte stuer afholdes året rundt en bred vifte af foredrag, forfattersamtaler, oplæsninger og koncerter.

Vi ses under lysekronen.

Slider

Den store efterårsjagt

Onsdag til fredag den 16.-18. oktober kl. 11-16
Den Store Efterårsjagt

Mytologisk familieaktivitet for de eventyrlystne i efterårsferien

VERDENSTRÆET YGGDRASIL
FØLG SPORET - FIND GUDERNE - BYG ET VERDENSTRÆ
De gamle nordiske guder er faret vild på Frederiksbergmuseerne. Måske har de forvekslet museerne med deres egne verdener og boliger og fået byttet rundt på verdenstræets rødder?

I den gamle nordiske mytologi var det verdenstræet Yggdrasil, der var den samlende og livgivende kraft. Træets rødder strakte sig under gudernes, jætternes og menneskenes verdener. Følg sporet rundt på museerne, og hjælp guderne med at finde orden i de gamle myter. Find ud af, hvem der er hvem, og hvor de hører til. Høst belønninger undervejs.
Som afslutningen på efterårsjagten bygger I jeres eget flotte verdenstræ i det bemandede værksted i Storm P. Museets Valhalla udstilling. Her hjælper kreative formidlere og designere fra All
About A jer godt i gang med gode byggetips og finurlige materialer.

Den store Efterårsjagt foregår på Møstings Hus, Cisternerne, Alhambra og Storm P. Museet. Her kan I også købe billetter og få udleveret rutekort. I skal slutte på Storm P. Museet, men ellers kan I starte hvor I vil, og selv bestemme rækkefølgen.

I kan klare hele turen på én dag, men er også velkommen til at fordele det på flere dage, alt efter hvad tid I starter, og hvor meget tid I vil bruge på værkstedet. Et godt tip: ankom til workshoppen senest kl. 15, så I har nok tid til at bygge jeres verdenstræ.

Børn 25 kr. - for rutekort og materialer.
Voksne 75 kr. - billetten giver adgang til alle fire museer i dagene 16.-18. oktober i forbindelse med Den Store Efterårsjagt.

%MCEPASTEBIN%
%MCEPASTEBIN%

Tirsdag d. 5. november kl. 19.30 i Møstings Hus
Dristig som en mand – en aften om Renna Hauch.

I et digt beskriver digteren Carsten Hauch sin hustru, forfatteren Renna Hauch, som ” dristig som en Mand”. Lektor og forfatter Lone Krogsholm har skrevet en historisk biografi om Renna Hauch med samme titel. Bogen fortæller den kontroversielle kvindesagsforkæmpers historie. Renna Hauch var en væsentlig figur i sin samtids kulturelle miljø og mødtes med og øvede indflydelse på tidens store mænd: H.C.Andersen, B.S. Ingemann, Adam Oehlenschläger og Georg Brandes. Hun lod sig bestemt ikke nøjes med den rolle, der var hende givet, og kæmpede for noget mere og bedre. Hun var på alle måder anderledes og rabiat; så rabiat at hun meldte sig ud af Dansk Kvindesamfund, fordi hun ikke syntes, de andre kvinder var radikale nok i deres kvindeoprør. Lone Krogsholm vil denne aften fortælle hendes spændende historie og trække tråde til dagens ligestillingsdebat

Onsdag den 6. november kl. 19.30
Foredrag  med Jens Bjerring-Hansen "Digitale Hovedstrømninger"

Et udgivelses- og forskningsprojekt om Georg Brandes' Hovedstrømninger.

Arrangør: Pontoppidanselskabet.
Entré for ikke-medlemmer: 50 kr.

Onsdag den 13. november kl. 20.00- 21.30
Romantisk klarinetsoiré.

Denne aften bydes der på romantiske værker for klarinet og klaver, spillet af den danske klarinettist Jens Vrå og den hollandske koncertpianist Frederic Voorn.
På programmet står musik af bl.a. Brahms, Chopin og Schumann, samt et par overraskelser!

De to musikere præsenterede dette program ved en turné i Holland tidligere på året, og nu gentager de det ved en serie danske koncerter.
13. november gælder det Møstings Hus, og det bliver en aften, hvor man bare kan læne sig tilbage og nyde de smukke melodier i f.eks. Brahms' klarinetsonate nr. 1 og Schumanns ”Tre romancer”.     

Frederic Voorn, der ellers ofte kan opleves som både kammermusiker og solist internationalt, optræder ved denne lejlighed for første gang i Danmark.

Entré: kr. 150,00

Billetter kan købes på GoJoin.dk. Resterende billetter sælges ved indgangen

Torsdag d. 28. november kl. 19.30 i Møstings Hus
Africana – en samtale med forfatteren Thomas Boberg

Thomas Boberg udgav i foråret 2019 den stærkt roste rejseroman Africana – en selvbiografisk fortælling om Thomas’ og kæresten Rebeccas rejse til Etiopien. Rebecca har rødder på kontinentet, idet hendes far er fra Ghana. Thomas føler sig rodløs, længes efter at lade sig omslutte af det fremmede, det mangfoldige. De har rastløsheden til fælles, og den trækker dem mod hinanden og fra hinanden, men gang på gang tilbage til Afrika, hvor de lytter til hinandens historier, og hvor unge stemmers rå fortællinger om the backway, den dødsensfarlige rejse over det afrikanske kontinent mod drømmenes Europa, kommer til at hjemsøge dem. Denne aften vil Thomas Boberg fortælle om og læse op fra romanen. Moderator er formanden Elisabeth Friis.

Onsdag den 11. december kl. 19.30
Foredrag med Birgitte Qvist-Sørensen "Hvorfor er Lykke-Per en yndlingsbog?"

Lykke Per optager mig fordi den handler om at finde mening i tilværelsen, forventninger, håb og krav til sig selv – om tvivl og tro, om de beslutninger og valg vi træffer som menneske. Den er skrevet i en tid med nybrud, higen efter viden, et opgør med med det bestående og jeg synes at vi kan trækker paralleller til tiden idag.

Arrangør: Pontoppidanselskabet.
Entré for ikke-medlemmer: 50 kr.