m norre

 

PRESSEMEDDELELSE
Michael Norre: ”We/Me”
3. juni – 9. juli 2017
 
Tirs.-søn.: 11 – 16 (man. lukket) Fri entré
 
Fernisering fredag d. 2. juni 2017. Udstillingen åbnes af viceborgmester Morten Jung og udstillingsinspektør Kristine Frahm.
 
Michael Norres kunstneriske projekt er en pågående undersøgelse af eksistensvilkår og identitet i det senmoderne samfund udført med fragmenter fra billedkunsten, litteraturen, mediers erindringsstof og sansenære oplevelser. Båret af både alvor, ironi og lidenskab.

Udstillingen består af fire forskellige rum, der tilsammen viser mangfoldigheden i Norres praksis. Rummene samles af et bordsystem, der gentages i to af de fire udstillingsrum, en mangfoldighed af kunstnerbøger, kunstplakater, små skulpturer og objekter, hvor de besøgende opfordres til at gå på jagt med øjne og hænder. Måske den senmoderne identitet er at finde et sted mellem brudstykkerne?

Norres soloudstilling We/Me i Møstings Hus undersøger i et muntert sammensurium af farver dette tema om den senmoderne identitet. Det er i dag blevet et projekt for den senmoderne borger at fremstå unik, at skille sig ud fra mængden, men vi ender alligevel med at ligne hinanden og gentage de samme mønstre. Grænsen mellem ”We” og ”Me” bliver udvisket.
 
Denne omskiftelige forbrugeridentitet kommer til udtryk i en værkserie, der består af en række portrætmalerier. Over portrætterne hænger en række malerier af forskellige hatte, der kan flyttes og geninstalleres på forskellig vis, som var det påklædningsdukker.
”Værkerne er blevet til, fordi jeg gennem dem kan diskutere sproget, samfundet og eksistensvilkår i et undersøgende, flydende, kontekstuelt og foranderligt alfabet. Foranderligt som tilværelsen selv,” siger kunstneren.
 
Michael Norre (f. 1970) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (1996-2001). Af tidligere udstillinger og bogreceptioner kan nævnes ”TATTO – Fra søhelte til verdenskunst”, Brandts, Odense (2014), Normal Gratfik, Udstillingsstedet Sydhavn Station, København (2014), ”AUFHEBEN”, HCØ69, København (2013), ”Multiple Market 2.0”, Black Box Gallery, København (2011), ”Den lille røde kunstbog”, bogreception, Overgaden, København (2010).

For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst museumsinspektør Sille Brethvad på telefon: 30738030 eller mail: sbr@frederiksbergmuseerne.dk.

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré                             
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90
info@moestingshus.dk
facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews