Ud af mor

PRESSEMEDDELELSE
Maria Wæhrens: UD AF MOR
4. marts – 16. april 2017

Fernisering fredag d. 3. marts 2017 kl. 17-19.

På udstillingen UD AF MOR vises nye malerier, tegninger og installationer af kunstneren Maria Wæhrens. Udstillingen veksler mellem det personlige, private og det almene i fortællingen om at være mor, at have en mor såvel som moren som arketype.
Det er blandt andet fortællingen om at bryde stamtræet ved at blive gravid med donersæd og adoptere sin ekskones biologiske barn.

Wæhrens’ malerier og tegninger tager udgangspunkt i portrættet og kroppen, men lader i forskellig grad figurerne opløses i abstraktioner.
De store, ekspressive malerier er ofte påført mange lag maling og forskydninger, når lærredet klippes op og sættes sammen på ny.
I malerierne optræder et gennemløbende gittermønster, der på symbolsk vis henviser til det at være fanget, og immanent i fangenskabet, muligheden for at bryde ud: UD AF MOR, ud af tabuet, og ud af skabet.

Wæhrens arbejder eksperimenterende i en vekselvirkning mellem det langsomme og hurtige, det færdige og ufærdige – og benytter sig af et bredt spektrum af materialer.

I en serie af collagebilleder indgår der spejle. Værkerne kredser om det at føle sig spejlet eller ikke – spejlet af sin familie, sine omgivelser eller af samfundet. Eller som i installationen ”the two mothers” hvor billederne er lavet på masonit med huller, installeret rundt om en dør, hvor der er stukket bambusspyd igennem og værket forsvarer sig selv ved at stikke, hvis man kommer for tæt på.

På udstillingen vises også en række automattegninger, hængt op i en konstellation, der kan minde om en kunstnerisk brainstorm, der understøtter tegningernes dagbogskarakter. Tegningerne indeholder ofte et betydningsladet tekststykke, der indgår som et nogle gange sarkastisk andre gange alvorstungt element, som i tegningen ”Gud kan ikke li mig og mor”.

Maria Wæhrens er født i 1976 og bor og arbejder i København.
Er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1999-2005). Har senest udstillet i Rundetaarn (2016), Kunsthal Nord (2016), Huset for Kunst og design i Holstebro (2016), Silkeborg Bad (2016), The Eurohíd Foundation and The Hungarian National Museum - Rondella Gallery, Ezstergom, Hungaria (2016), Studenterhuset (2016), Vandrehallen (2015), Bakkehusmuseet (2015), Nivaagaards Malerisamling (2014), New Shelterplan (2014), Danske Grafikere (2013) og tidligere på bl.a. Vendsyssel Kunstmuseum, Den Frie Udstillingsbygning, LARMgalleri, BM-Suma contemporary Art center i Istanbul og Gl. Strand.
Udstiller i 2017 på Lviv National Art Gallery, Ukraine. Er lige nu udstillingsaktuel i Galleri DGV på gruppeudstillingen ”Scenario”.

Udstillingen er støttet af Statens Værksteder for Kunst og Grosserer L. F. Foghts Fond.

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
OBS lukket 19/12-13/1
Fri entré                             
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90
info@moestingshus.dk
facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews