Mads Thomsen: "Schwarzwald"
11. november – 17. december 2017

I store, monokrome linoleumssnit, vægobjekter og skulpturer fremstiller Mads Thomsen en helt særlig melankolsk stemning, som kun kan indfinde sig i skoven. Her mindes vi om vores egen forgængelighed gennem den organiske opløsning af de rådnende blade og skovens uendelighed. Angsten for - eller lysten til - at forvilde sig truer og lokker. I sit kunstneriske arbejde anvender og fortolker Thomsen skoven som et komplekst mønster og giver sit publikum muligheden for selv at forvilde sig ind i de meterhøje grafiske værker.

Soloudstillingen til Møstings Hus er udsprunget af et længerevarende ophold i universitetsbyen Freiburg i det sydtyske Schwarzwald-område. Den sorte skov, der strækker sig over 6000 kvm, har stor betydning for livet og mentaliteten i Freiburg. Skoven grænser sig allestedsnærværende op ad byen og er i mange henseender omdrejningspunkt for folks færden og væren. 

”Jeg er selv opvokset på (den skovløse) ø Ærø og føler stor tilknytning til havet. Derfor har jeg personligt et ambivalent forhold til skoven, som på den ene side fascinerer med sin iboende skønhed og samtidig vækker et ubehag i sin tilstedeværelse af organisk opløsning og klaustrofobisk rum,” fortæller kunstneren. 

På sin hjemmelavede tonstunge trykpresse, der har hjemme på Ærø, skaber Thomsen de 200 cm × 150 cm store linoleumssnit til udstillingen, trykt sort i sort så de fremstår monokrome. Stofligheden i sværten og trykkets afmærkninger i papiret synliggør motivet. Den imponerende størrelse på trykkene kombinerede med Møstings Hus’ lavloftede udstillingsrum giver den samme næsten klaustrofobiske effekt som kan indfinde sig i skovens indviklede og organiske strukturer. 

OM KUNSTNEREN
Mads Thomsen (f. 1979) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2002-2005) og Det Kongelige Danske Kunstakademi, MFA (2005-2011). Han kombinerer i sine værker det traditionelle linoleumssnit med sit helt eget, nutidige udtryk. Af tidligere udstillinger kan nævnes An Unknown Land (gruppeudstilling), Frederikshavns Kunstmuseum, 2016, soloudstillingen Krumt rum, Kunstforeningen Gl. Strand, 2013 og Vejle Kunstmuseum 2014, KUMU, The 16th Tallinn Print Triennial, 2014, EXTRACT, Kunstforeningen Gl. Strand, København 2011, AFGANG, Nikolaj Kunsthal, København 2011. 

 


Leonard Forslund: KOSMOS
5. august – 17. september 2017


Fernisering fredag d. 4. august 2017. Udstillingen åbnes af viceborgmester og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Morten Jung.

Leonard Forslund har gennem en lang årrække arbejdet overbevisende og eksperimente-rende med malerier, der med udgangspunkt i fotografiets figurative elementer, er mundet ud i spaltede og forførende landskaber.

På sin soloudstilling i Møstings Hus præsenterer kunstneren en række helt nye værker. I den serie af malerier har Forslund taget skridtet videre mod en dobbelt rumlighed, en abstrakti-on i det figurative, der tager udgangspunkt i det, han kalder den hverdagsagtige kosmologi.  Det er de tilsyneladende irrelevante motiver; mellemrummet og dét, der normalt er uden for fokus, som Forslund gør til sit hovedmotiv, og gennem hans bearbejdning får det tilsynela-dende irrelevante og ufokuserede en kunstnerisk, æstetisk værdi.

Foruden malerierne vil udstillingen bestå af boginstallationen VÄDERSTRECK (verdenshjør-ner), hvor der vises fire tykke, håndbundne artist books, samt en videoprojektion i udstillin-gens sidste rum. Bogen er ligesom filmen, teatret og musikken knyttet til et særligt tidsforløb, et eget tidsrum, hvorimod maleriet flyder på tidens overflade – statisk i sig selv, men synlig i tidens uophørlige forløb. I de udstillede bøger arbejder Forslund videre med tematikkerne fra malerierne, men bogmediet tillader til forskel fra det statiske maleri, at en fortælling kan folde sig ud mellem hænderne på den besøgende. Motiverne forskydes og forandres fra op-slag til opslag og skaber nye sammenhænge og tidsrum. Et mikrokosmos i udstillingens stør-re KOSMOS.

Leonard Forslund er født i Sverige i 1959 og bor og arbejder i København.
Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1988. Af tidligere udstillinger kan nævnes: TESE. Danske samtidskunstner i dialog med reformationen, Rundetaarn, København m. fl.(2017), DRÖMSPLITTER, Galerie Mikael Andersen, København (2014), SKOG AV GLAS, Kunsthallen Brandts, Odense (2012), Kunsthal Brænderigården, Viborg (2011) og, Artist Books, Central Booking Gallery, New York (2009). Forslund er bl.a. repræsenteret i følgende offentlige samlinger: Moderna Museet, Stockholm, SE, Statens Museum for Kunst, København, DK, Ny Carlsbergfondet, København, DK, Aros, Aarhus, DK, KIASMA, Museum of Contempo-rary Art, Helsinki, FI, Magasin 3, Stockholm, SE.

 

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
                         
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90
info@moestingshus.dk
facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews