AKTUELLE ARRANGEMENTER

Johnny Kondrup

ONSdag d. 7. NoveMBER kl. 19:30-21:30
FOREDRAG / BJERGTAGELSESMOTIVET I PONTOPPIDANS FORFATTERSKAB
Foredrag v. Johnny Kondrup, professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet.

Bjergtagelsen er et motiv, der går tilbage til den anonyme litteratur: eventyr, sagn og folkeviser. Her fortælles ofte om et menneske, der forlader sin plads i lysets verden og lukkes ind i bjerget eller højen, hvor det typisk lever sammen med trolde eller elverfolk. Motivet genoptages i 1800-tallets romantiskprægede litteratur, hvor det centralt får en placering, både i skildringen af det splittede, 'interessante' menneske og i drøftelsen af, hvad virkeligheden er. Derudover dukker motivet op i Henrik Pontoppidans store, realistiske romaner Det forjættede Land, Lykke-Per og De Dødes Rige, hvor det varieres og transformeres, så man kan blive helt i tvivl om meningen. Hvad gør motivet her?

Johnny Kondrups aktuelle forskning omfatter editionsfilologi, dvs. formidling af værker i videnskabelige, tekstkritiske udgaver, herunder disse udgivelsers historie. I forbindelse med det editionsfolologiske arbejde er han optaget af de helt grundlæggende spørgsmål: hvad er en tekst og hvad er et værk?

Foredraget er arrangeret af Pontoppidanselskabet.
Entré for ikke-medlemmer: 50 kr.

m Pontoppidans leg med virkeligheden og Historien belyst ud fra den "lille roman" Minder fra 1893, Lykke-Per, hans Ungdom fra 1898 og Drengeaar fra 1933.

Lytter du

MANDAGS-HOLD:  22. OKT. - 19. NOV. / ONSDAGSHOLD: 21. NOV. - 19. DEC.
KUNSTEN AT LYTTE - KURSUS AF KOMPONIST MORTEN SVENSTRUP
Kurset "Lytter du?" er sat i verden for at åbne et lille antal deltageres ører for den direkte adgang, lytning giver. Til vigtige informationer fra vores omverden og fra os selv. Og til den store sanselige skønhed, der findes overalt. 
Deltagerne vil i løbet af fem uger få præsenteret værktøjer og øvelser, der i tiltagende grad kultiverer lyttesansen. De vil opleve, hvordan omverdenen træder frem på ny overraskende måder - og hvordan nærvær i høj grad skabes med ørerne.
Komponist Morten Svenstrup, som står bag kurset, vil føre deltagerne ind i den kropslige, meditative og dybt inspirerende lyttepraksis, han bruger i sit arbejde. Denne praksis hedder "Deep Listening".

Hold 1: 22. oktober - 19. november, mandage kl. 20 - 22
Hold 2: 21. november - 19. december, onsdage kl. 16:30 - 18:30

For mere information se www.lyttepraksis.dk

 Martin Bastkjær

ONSDAG d. 12. december kl. 19:30-21:30
FOREDRAG / PONTOPPIDANS ROMAN MANDS HIMMERIG
Foredrag v. Martin Bastkjær, forfatter og kritiker ved Information.

Med udgangspunkt i Niels Thorsens mislykkede ægteskab, samt forbigåelsen af ham til redaktørjobbet på Friheden, vil Martin Bastkjær tale om hvordan Pontoppidans karakterer bliver ofre for deres egen selvforståelse, der ikke blot hindrer dem i at handle, men også får dem til at handle trods alle omverdenens tegn på, at de er på vej i den forkerte retning.

Martin Bastkjær har senest udgivet en samling essays De andres geometri (Arena) om ny dansk og norsk litteratur.

Foredraget er arrangeret af Pontoppidanselskabet.
Entré for ikke-medlemmer: 50 kr.

facebook

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.