AKTUELLE ARRANGEMENTER

Torsdag d. 30. november kl. 19.30-21.30
SATIE OG PROUST
Afsporing - at løbe efter moderniteten
Deltag i en storslået aften, hvor man præsenteres for et kubistisk landskab med Erik Saties kompositioner og Marcel Prousts forhold til musik og tid.
Denne aften er der verdenspremiere på 3 re-kompositioner, filmfremvisning af Entr’ Acte (20 min) og en foredrags-samtale med Phd i Marcel Proust, Neal Ashley Conrad Thing og Komponisten Kristian Rymkier.

Conrad Thing vil føre os dybt ind i Prousts forhold til den tabte tid og hvordan den kan tjene os som et redskab til berigelse igennem en afsporende, disparat skrift.
Kristian Rymkier vil præsentere strategien for at re-komponere de 3 Gymnopédier af Erik Satie. Uden at røre ved Saties noder - vil han belyse perspektivets prismatiske egenskab for fornyelse, samt begrunde egen beundring for denne, på overfladen, mærkelige franske komponist.
Begge franskmænd levede og skabte på kanten af grænseløshed. Nok var de ikke bekendte med hinanden og står i kontrast til hinanden, men de bidrager begge med et opgør i forhold til en virkelighedsforståelse, én-dimensionel kulturopfattelse. Begge gør afsporingen produktiv gennem deres særegne måde at forholde sig til det nye på, ved at præsentere os for stadig flere sider af det samme objekt, samfund.
Det ønskes kort sagt at aktualisere en kubistisk, perspektivistisk og dadaistisk tilgang til verden gennem ord og lyd. Her kan Satie og Proust ikke undgå at afbryde hinanden.
Varighed: 2 timer
Fri entré

ONSDAG. D. 20. december KL. 20.00
Koncert i anledning af Fini Henriques 150 års fødselsdag

Den danske komponist og violinvirtuos Fini Henriques (1867-1937) blev født i et  musikalsk og kunstnerisk hjem på Frederiksberg, hvor han meget tidligt begyndte at vise tegn på musikalitet. Han komponerede fra helt ung flere charmerende stykker, heriblandt en række perler for violin og klaver.
Som en dansk pendant til den østriske virtuos Fritz Kreisler levede han af at underholde og koncertere med egne violinværker gennem 50 år, og blev på sin tid en af de helt store ombejlede kunstnere.
Kompositionerne er umiddelbare charmerende, fulde af forunderlig karakteristik, virtuose, romantiske og lettilgængelige for tilhøreren.
 
Nu er der lejlighed til at høre denne herlige musik, når Christina Bjørkøe og Johannes Søe Hansen fremfører et stykke dansk violin- og musikhistorie, og give værkerne mulighed for en større udbredelse og den fortjente bevågenhed de fortjener.

Fri entré

OnsDAG D. 31. januar KL. 20.00
VÆRT FOR EN AFTEN: PETER H. OLESEN OG PETER HØJRUP

Forfattersamtalerne arrangeres af Litteraturforum, et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og Møstings Hus, og støttes af Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Billetter à 40 kr. kan købes fra d. 17. januar 2018 på Hovedbiblioteket eller her.

facebook

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
                         
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90
info@moestingshus.dk
facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews